J.K. Rowling heeft een schikking bereikt met het advocatenkantoor dat onthulde dat ze onder een pseudoniem een detective heeft geschreven. 

Het bedrijf gaat akkoord met een 'substantiële donatie' aan The Soldiers' Charity, een organisatie die zich inzet voor gepensioneerde militairen.

In april kwam de 'debuutroman' van de onbekende schrijver Robert Galbraith uit. Toen in juli bekend werd dat The Cuckoo's Calling door Rowling was geschreven, werd het boek een bestseller.

Volgens sommigen had Rowling het nieuws zelf gelekt om de verkoop van het boek te stimuleren. Dit gerucht werd echter de kop ingedrukt toen het advocatenkantoor Russells bevestigde dat een van de werknemers het nieuws had verteld aan de beste vriendin van zijn vrouw, die het vervolgens twitterde naar een columnist van The Sunday Times.

Rowling was 'bedroefd' door dit 'verraad van haar vertrouwen', zei haar advocaat Jenny Afia woensdag in een Britse rechtbank. Russells heeft ingestemd met de donatie en betaalt de proceskosten die Rowling heeft gemaakt.