Kappie-strips uitgegeven in boekvorm

De krantenstrip Kappie van Marten Toonder wordt uitgegeven in boekvorm. Het eerste boek verschijnt in september in een standaarduitgave en in een gelimiteerde editie.

Dat meldt de uitgever Stripstift. De uitgeverij verwacht van het eerste boek minimaal duizend exemplaren uit te geven, vertelt bestuurslid Arco van Os donderdag. 

Uitgeverij Skarabee publiceerde in 1973 de laatste reguliere boekuitgaven van het stripverhaal. Ongeveer zestig van de 141 Kappie-verhalen zijn echter nooit als boek gepubliceerd, zegt Van Os.

Stripstift geeft eerst de elf laatste en nooit eerder verschenen uitgaven uit die door Piet Wijn zijn getekend. De uitgever wil één Kappie-boek per kwartaal publiceren.

Krantenstrips

Tussen 1945 en 1972 verschenen de Kappie-verhalen in onder meer Het Vaderland en het Algemeen Dagblad. De strip werd ook gepubliceerd in Belgische, Luxemburgse, Franse, Duitse en enkele Scandinavische bladen.

De andere drie krantenstrips van Toonder, die in 2005 op 93-jarige leeftijd overleed, zijn Heer Bommel en Tom Poes, Koning Hollewijn en Panda.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie