De nieuwste thriller van Dan Brown is in de Maand van het Spannende Boek het best verkocht. De totale omzet Nederlandstalige spannende boeken was 9,6 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van Gfk over de maand juni, zo maakt stichting CPNB woensdag bekend.

Inferno van Brown was volgens de organisator de 'absolute uitschieter'. Daarnaast werden ook de nieuwe titels van Nicci French, Karin Slaughter, Suzanne Vermeer en Loes den Hollander goed verkocht.

Den Hollander schreef het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek 2013, Nooit alleen. Dat werd in de maand juni cadeau gedaan bij besteding van 12,50 euro aan Nederlandse boeken. Thema van de 25e editie van de maand was 'Juni - Maand van het Spannende Boek'.

Tess Gerritsen

CPNB maakt ook het thema van de maand volgend jaar bekend: 'terreur in thrillers'. Dat draait "om spionageromans en thrillers waarin inlichtingendiensten en terroristen de hoofdrol spelen".

Schrijver van het geschenkboek is de Amerikaanse bestsellerauteur Tess Gerritsen (1953). Zij werd vooral bekend door haar thrillers Sneeuwval, Het stille meisje en De laatste sterft

Ook schreef ze de serie rondom Jane Rizzoli en Maura Isles, die verfilmd is voor televisie. Het stille meisje kreeg in 2012 de Crimezone Thriller Award voor beste vertaalde thriller.