Veilinghuis helpt digibeten bij veiling archief Jan Cremer

Voor digibeten die een bod willen uitbrengen tijdens de onlineveiling van het persoonlijk archief van schrijver Jan Cremer heeft veilinghuis Adams Amsterdam Auctions hulp ingeschakeld.

De meer dan 1000 voorwerpen hebben wereldwijde aandacht, maar volgens veilingmeester Piet van Winden kan niet iedereen uit de voeten met internet.

Het is voor het eerst dat Adams Amsterdam Auctions alleen online veilt.

Vooral generatiegenoten van Jan Cremer (1940) hebben laten weten dat ze graag willen bieden maar niet weten hoe, vertelt Van Winden maandag.

Daarom is besloten op het kantoor van het veilinghuis aan de Herengracht zes computers met begeleiding vrij te maken. ''We hopen zo nog tientallen mensen te kunnen helpen'', zei Van Winden.

Populair

De persoonlijke spullen van de schrijver en beeldend kunstenaar zijn erg populair. De website werd al tienduizenden keren bekeken, vanuit onder meer Korea, Italië en de Verenigde Staten. De veiling begon op 10 juni en loopt tot en met donderdag.

Onder de noemer Full disclosure: The art and life (and loves) of Jan Cremer worden op de veiling schilderijen, brieven, manuscripten, foto's en andere persoonlijke spullen aangeboden van de schrijver van het bekende boek Ik Jan Cremer.

Lees meer over:
Tip de redactie