Meer dan 25.000 mensen uit binnen- en buitenland hebben sinds de start maandag van een onlineveiling van persoonlijke spullen van schrijver en schilder Jan Cremer een bezoekje gebracht aan de veilingsite.

Omdat de interesse groter is dan verwacht, houdt veilinghuis Adams Amsterdam Auctions een kijkdag waarop alle memorabilia worden tentoongesteld. Dat meldt een woordvoerder woensdag.

De veiling begon maandagavond en loopt tot en met 27 juni.

In eerste instantie zouden de ruim 800 verzamelobjecten, waaronder het originele geboortecertificaat van Cremer, een aansteker van de schrijver en zijn spijkerpak, alleen digitaal te bezichtigen zijn.

Maar het veilinghuis besloot toch een kijkdag te houden op zondag 23 juni in zijn kantoor aan de Herengracht in Amsterdam.

Ik Jan Cremer

Onder de noemer Full disclosure: The art and life (and loves) of Jan Cremer worden op de veiling schilderijen, brieven, manuscripten, foto's en andere persoonlijke spullen aangeboden van de schrijver van het bekende boek Ik Jan Cremer.

Op het geboortebewijs van de Enschedeër is inmiddels een bod van 240 euro uitgebracht, voor een bundel litho's die Cremer maakte op zijn 18e heeft iemand 9000 euro over.