Albert Drent, voormalig directeur van het Amsterdamse kinderdagverblijf Het Hofnarretje, werkt aan een boek. Drent vertelt wat hij sinds het losbarsten van de Amsterdamse zedenzaak heeft meegemaakt.

Volgens uitgever Conserve, probeert Drent in het boek De ware geschiedenis van Het Hofnarretje antwoord te vinden op de vraag hoe de zaak rond Robert M. in Nederland heeft kunnen gebeuren.

Drent gaat in zijn boek in op 'kwesties als goed en kwaad in de wereld, de rol van de media, waarheid en werkelijkheid en de rol van de gemeente Amsterdam', zo laat Conserve weten.

Het boek verschijnt begin oktober.

Terugtreden

Kindermisbruiker M. werkte twee jaar lang bij Het Hofnarretje en maakte daar tal van slachtoffers.

Nadat de zedenzaak in december 2010 in volle omvang aan het licht was gekomen, moest Drent terugtreden. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht zijn rol, maar tot strafvervolging kwam het niet.

Drent heeft altijd gezegd dat hij niets van de praktijken van Robert M. heeft geweten. Volgens het OM is dat ook niet gebleken. Ook een onderzoek naar de manier waarop Drent het kinderdagverblijf heeft gerund, leverde geen strafbare verwijten op.

Terugblikkend op de zedenzaak - de grootste zedenzaak uit de Nederlandse geschiedenis - hebben deskundigen geoordeeld dat Drent veel te hard is aangepakt in de media. ''Ongelooflijk afgebrand en neergezet als mededader'', vond mediasocioloog Peter Vasterman destijds.

Angst

Robert M. is in april in hoger beroep veroordeeld tot 19 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Vorige week werd bekend dat hij zijn beroep in cassatie tegen die veroordeling definitief doorzet. Tijdens het proces in hoger beroep kwam de angst van een aantal ouders ter sprake dat M. zelf een boek over de zaak zou schrijven, dan wel zijn medewerking daaraan zou verlenen. M. heeft gezegd dat hij dat niet zal doen.