Nederland en Vlaanderen stellen zich samen kandidaat als themaland, ofwel 'Schwerpunkt' voor de Frankfurter Buchmesse 2016.

Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren trekken in de organisatie van het project gezamenlijk op.

Deze zomer zullen ze het officiële bidbook aanbieden aan de organisatie van het boekenevenement, maakten ze vrijdag bekend.

De Frankfurter Buchmesse vindt elk jaar in oktober plaats en brengt 5 dagen lang professionals uit het boekenvak bij elkaar in de Messe in Frankfurt am Main. Het evenement is met 7400 exposanten en ruim 300.000 bezoekers uit meer dan 100 landen de grootste en meest invloedrijke boekenbeurs ter wereld.

In 1993 stond de Nederlandstalige literatuur ook in het middelpunt in Frankfurt.

Beslissing

In oktober dit jaar valt de beslissing welke landen het zwaartepunt van de beurs in 2016 vormen.

Minister Jet Bussemaker (Cultuur) heeft deze week gesproken met directeur Jürgen Boos van de Frankfurter Buchmesse over de gezamenlijke kandidatuur van Nederland en Vlaanderen.

Het is de bedoeling om in Frankfurt de Nederlandse en Vlaamse kunsten in brede zin te presenteren. Daarbij wordt aan Nederlandse zijde samengewerkt met andere cultuurfondsen.