Robert Schoemacher ziet de humor wel in van het boek Kamer 303, van zijn vrouw Claudia.

In de erotische roman komen seksuele uitspattingen van Claudia toen ze in de 20 was uitgebreid aan bod.

"Op een zeker moment hebben we zelfs seksuele houdingen die ik had beschreven uitgeprobeerd, omdat de uitgever zich afvroeg of die in werkelijkheid wel konden", vertelt ze aan De Telegraaf.

De Schoemachers hebben wel gesproken over de inhoud van het boek, dat vanaf volgende maand in de winkel ligt. "Niet om wat er staat, maar omdat het echt gebeurd is", vertelt Claudia.

Minnaar

In haar boek schrijft ze dat haar ex haar op seksueel gebied 'alle hoeken van de kamer' liet zien. "Robert kan niet begrijpen dat ik me alles heb laten welgevallen."

Claudia schrijft over haar ex-minnaar en laat in het boek feit en fictie door elkaar lopen. "Net als de hoofdpersoon had ik destijds een heel liefdevolle relatie beëindigd. Omdat ik met mijn stomme kop dacht dat settelen en een gezinnetje nog niks voor mij waren."

Wilde kant

De schrijfster kon nog geen afscheid nemen van haar wilde kant. "Ik wilde op tafels dansen, en als ik daar zin in had, afreizen naar de Braziliaanse feeststad Rio de Janeiro.''

''Tot ik er achter kwam dat ik ongelijk had gehad, en mij weer met mijn ex wilde verzoenen. Maar hij was inmiddels weer bezet. Ik haatte mezelf en in die periode kruiste een getrouwde tv-persoonlijkheid mijn pad."

Claudia heeft over het boek gesproken met haar ex, op wie het verhaal is gebaseerd. "Ik heb met mijn belangrijkste ex-minnaar overlegd. Ook vanwege zijn sm-spelletjes. Hij vond het goed."