De nieuwe roman van Carry Slee verschijnt eenmalig bij een andere uitgeverij, De Arbeiderspers. Strijken wordt de vijfde roman voor volwassenen van de kinder- en jeugdboekenschrijfster.
 

Omdat haar nieuwe roman in alle opzichten totaal anders wordt dan lezers van Slee gewend zijn, brengt ze het boek uit bij De Arbeiderspers.

De kinderboeken van de 63-jarige schrijfster komen uit bij uitgeverij Dutch Media.

Strijken bevat meerdere illustraties van kunstenaar Rudolf van Maanen en verschijnt in oktober, kondigde de uitgeverij woensdag aan.

Slee benadrukt dat het uitstapje geen breuk is met haar eigen uitgeverij Dutch Media. Ze vindt de roman beter passen bij De Arbeiderspers.

Psychose

Strijken gaat over een auteur die door de druk van het boeken moeten schrijven in een psychose belandt. De lezer volgt hem op zijn reis langs de afgronden van onverwerkte emoties. Hij gaat op zoek naar zijn echte drijfveren en passies en ontdekt met welke gebeurtenissen uit het verleden hij moet afrekenen om verder te kunnen met zijn leven.

De roman belooft "in alle opzichten een totaal andere Slee te worden", verzekert de uitgever. "Dit boek moet ik schrijven", zegt de auteur in een verklaring. "Ik schrijf het niet omdat iemand me dat vraagt, ik schrijf het omdat het moet."

Slee won negen keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer die van de Jonge Jury. Voor haar eerste boek voor volwassenen, Moederkruid, werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs.