Kluun heeft zijn website op zwart gezet. De schrijver is naar eigen zeggen duizenden euro's kwijt aan copyrights van fotografen.

De fotografen sturen advocaten op Kluun af voor het gebruik van hun foto's op de site Kluun.nl. Om nog meer claims te voorkomen neemt de schrijver afscheid van zijn website.

Tien jaar lang hield Kluun een blog bij op zijn site met enkele keren per week een column. ''Met zin en onzin over muziek, het nachtleven, televisie, voetbal, nieuws en al wat mij bezighoudt'', schrijft Kluun in het afscheid aan zijn lezers.

Fotografen claimen bij bloggers als Kluun enkele honderden tot enkele duizenden euro's. ''Het zijn rekeningen met bedragen waarvan een middelgroot gezin een week in en resort op de Bahama's kan verblijven'', sputtert Kluun.

Onmogelijk

Volgens hem is het onmogelijk alle foto's te verwijderen die hij sinds 2003 op zijn site heeft geplaatst. ''Ik zou duizenden artikelen moeten nalopen en vervolgens de foto's een voor een verwijderen. Doe ik dat niet, dan hangen er voor alle foto's claims boven mijn hoofd. Ik zou een pot moeten reserveren van vele tonnen, maar het bedrag kan oplopen tot meer dan een miljoen'', stelt Kluun.

Nu de site op zwart staat zijn oude columns van Kluun niet meer te vinden. Kluun komt te zijner tijd met een nieuwe site met nieuwe columns zonder afbeeldingen erbij. En in maart volgend jaar komt de schrijver van Haantjes met een nieuwe roman.