Heleen van Royen opent een eigen winkel in Amsterdam. Dit ter ere van haar nieuwe boek Hartsvriendin.

Een week lang zal de schrijfster aanwezig zijn voor signeer- en voorleessessies. Ook worden er muziekoptredens en discussiemiddagen georganiseerd en bevriende schrijvers komen langs. Elke dag zijn de gebeurtenissen via een livestream online te volgen.

"Het is de eerste keer in Nederland dat er een winkel wordt geopend rondom één schrijver met één boek", vertelt een woordvoerder van Dutch Media, de uitgever van Hartsvriendin. "De winkel is als een pop-up store, een tijdelijke winkel in een leegstaand pand."

Van Royen noemt de winkel op haar eigen website 'een droom die uitkomt'. "Het lijkt me fantastisch: een store waar al mijn werk verkrijgbaar is en ik mijn lezers kan ontmoeten."

Hartsvriendin

Het verhaal van Hartsvriendin gaat over Yvonne de Graaf (40), een gelukkig getrouwde vrouw met twee tienerkinderen.

Als haar beste vriendin Mona haar op haar verjaardag in de steek laat en ze een opmerkelijk cadeau van haar kinderen krijgt, durft Yvonne 'uit haar comfortzone te stappen'.

Debuut

Van Royen werd bekend met haar debuutroman De gelukkige huisvrouw. Het boek werd in Nederland verfilmd en het werd in verschillende landen uitgebracht, waaronder Engeland, Noorwegen en Zweden.

De winkel aan de Warmoesstraat zal op 6 mei worden geopend.