Tommy Wieringa is dit jaar een van de kanshebbers op de E. du Perronprijs. Ook Ed van Thijn en Koen Peeters behoren tot de genomineerden, maakte de Universiteit van Tilburg donderdag bekend.

De universiteit is samen met de gemeente Tilburg initatiefnemer van de cultuurprijs, die 28 maart voor de 22e keer wordt uitgereikt.

Wieringa is genomineerd voor zijn roman Dit Zijn de Namen, over een grensstad in de steppe. De Vlaming Peeters verdiende zijn nominatie voor Duizend Heuvels, over de raciale tegenstellingen tussen Hutu’s, Tutsi’s en Twa’s.

Oud-politicus Ed van Thijn is genomineerd met Blessuretijd, waarin hij duidelijk wil maken wat hem als jood in zijn beroepsleven heeft beziggehouden.

Bijdragen

De prijs van 2500 euro is bedoeld voor mensen of instellingen die met 'een cultuuruiting in brede zin' bijdragen aan de multiculturele samenleving. De prijs is vernoemd naar journalist en schrijver Edgar du Perron, die in Nederlands-Indië opgroeide en onder meer schreef over het opkomend nationaalsocialisme.

Vorig jaar mocht voormalig Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr de prijs mee naar huis nemen. Ook Guus Kuijer en Adriaan van Dis wonnen de prijs, die voor het eerst werd uitgereikt in 1986, al eens.