Van Lieshout genomineerd voor Hans Christian Award

AMSTERDAM - Schrijver Ted van Lieshout en de Zweeds-Nederlandse illustrator Marit Törnqvist zijn genomineerd voor de Hans Christian Andersen Award 2014, de belangrijkste internationale kinderboekenprijs.

Van Lieshout is genomineerd in de categorie schrijvers en Törnqvist is een kanshebber in de categorie illustratoren, lieten de betrokken uitgeverijen donderdag weten.

De oeuvreprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt door de International Board on Books for Young People (IBBY). In april 2014 worden de winnaars bekend. De prijs bestaat uit een gouden medaille en een diploma. Koningin Margrethe van Denemarken reikt de prijs altijd uit.

In 1988 ging de bekroning naar Annie M.G. Schmidt en in 2004 naar Max Velthuijs.

Vaak bekroond

Het werk van Van Lieshout is al vaak bekroond. Vorig jaar kreeg hij voor zijn boek Driedelig paard de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel. Dat was de achtste Zilveren Griffel in zijn carrière, naast een Gouden Griffel in 1995.

Hij begon als illustrator en publiceerde in 1986 zijn eerste boeken. In 2009 werd de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs (60.000 euro) aan hem toegekend voor zijn gehele oeuvre.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie