Vier literaire tijdschriften krijgen geld

AMSTERDAM - Vier literaire tijdschriften kunnen de toekomst rooskleurig tegemoet zien. Hollands Maandblad, Das Magazin, Terras en Liter hebben van het Prins Bernhard Cultuurfonds elk een bijdrage gekregen van 25.000 euro. 

Met het geld kunnen ze zich verder ontwikkelen op papier en op internet en meer lezers trekken, liet het fonds donderdag weten.

Voor de verstrekking van het geld sloeg de organisatie de handen ineen met het Nederlands Letterenfonds.

De fondsen besloten vorig jaar een geldbedrag van 100.000 euro beschikbaar te stellen voor ''talentvolle redacties'' van literaire tijdschriften. Voormalig staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra besloot eerder de subsidies voor de papieren nummers van literaire tijdschriften per 1 januari 2013 te beëindigen. Zo'n 12 literaire bladen verloren hun subsidie.

Platform

Volgens het Cultuurfonds bieden literaire tijdschriften echter een platform voor (on)bekend talent om te publiceren. Alle uitverkorenen willen meer doen met internet en sociale media.

Hollands Maandblad, dat al sinds 1959 bestaat, kiest vastberaden voor verschijning op papier, maar wil de band met de lezers versterken door de inzet van digitale middelen.

Het is niet duidelijk wat er nu met de acht andere tijdschriften gaat gebeuren.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie