AMSTERDAM - Julio Poch is bezig met het schrijven van zijn memoires, die in boekvorm moeten verschijnen.

Met het boek hoopt hij de kosten van zijn slepende rechtszaak te kunnen betalen. Dat bevestigt zijn zus Patricia in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Poch hoopt voor het boek een uitgever te vinden. Vooralsnog is dat niet gelukt. "Wij zeggen wel eens grappend, eerst het boek en daarna de film", vertelt Patricia. "Maar het is soms ook net alsof Julio's zaak een film is. Helaas is dat niet zo."

Volgens Patricia Poch lopen de kosten behoorlijk op omdat haar broer constant van eten en andere basisproducten moet worden voorzien.

De Marcos Paz-gevangenis waar hij vastzit ligt een eind buiten Buenos Aires. Ook heeft Poch de Nederlandse advocaat Geert-Jan Knoops en de Argentijn Gerardo Ibanez in de arm genomen, die ook moeten worden betaald.

Inkomsten

Via een stichting die is opgericht voor Julio Poch komen volgens zijn zus overigens ook inkomsten binnen. Zo werd al eens dertigduizend euro opgehaald. Dankzij dat geld kon Poch eerder tijdelijk op borgtocht vrijkomen.

Poch werd in september 2009 in Spanje opgepakt omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid van betrokkenheid bij de zogenoemde vluchten des doods tijdens de militaire dictatuur in Argentinië. Hierbij werden politieke tegenstanders, die gedrogeerd waren uit vliegtuigen in zee gegooid.

Poch zit vast in afwachting van zijn rechtszaak die op 28 november van start moet gaan.