AMSTERDAM - Robert Vuijsje is met de dood bedreigd nadat bekend werd dat hij maandagavond een radio-interview zou geven in Amsterdam.

Dat meldt AT5.

Vuijsje is de schrijver van het boek Alleen maar nette mensen, dat inmiddels ook als film te zien is in de Nederlandse bioscopen.

Het boek is omstreden omdat het een stereotype zou schetsen van zwarte mensen. Juist om deze reden werd Vuijsje door een lokaal radiostation in de Amsterdamse Bijlmer, Radio Mart uitgenodigd voor een gesprek.

Aankondiging

De aankondinging van het interview leidde tot heftige reacties bij de luisteraars waarvan enkelen lieten weten Vuijsje 'een kopje kleiner te maken'.

Programmamaker Guilly Koster bevestigt tegenover AT5 doodsbedreigingen te hebben ontvangen en deze dusdanig serieus te nemen dat ze besloot het interview met Vuijsje op een geheime locatie te houden.

''Dit is niet zoals het zou moeten gaan in Nederland'', reageert Vuijsje bij AT5 op de bedreiging. ''Ik heb wel eerder heftige reacties gehad op mijn boek, maar dit heb ik op deze manier nog nooit meegemaakt. Ik ben wel geschrokken, maar kan nog niet echt plaatsen hoe serieus dit is.''