AMSTERDAM - De Wereld Draait Door (DWDD) komt met een vast boekenonderdeel in het programma. Vier boekhandelaren zullen iedere laatste donderdag van de maand hun favoriete boek presenteren.

"We waren op zoek naar een nieuwe manier om aandacht te besteden aan boeken. Vaak schuift er een schrijver aan, maar dat levert niet per se het meest aanstekelijke gesprek", zegt eindredacteur Dieuwke Wynia.

"Een boek zoals Bonita Avenue van Peter Buwalda bespreken wij graag met mensen die het net als wij erg goed vinden. Met de schrijver erbij is dat wat ongemakkelijk."

"Boekverkopers hebben veel boekenkennis, een duidelijke mening en de nodige afstand. Dat maakt ze ideale deelnemers", vervolgt Wynia.

Randstad

Journalist en interviewer Frénk van der Linden heeft het onderdeel bedacht. Wynia benadrukt dat er niet alleen boekverkopers uit de Randstad zullen aanschuiven bij presentator Matthijs van Nieuwkerk. "We hebben gezocht naar een goede mix."

Het format staat nog niet helemaal vast. "Misschien komen we halverwege het seizoen wel met een 'Debutant van de Maand'."

Boekenhandels hebben het in deze economisch zware tijden moeilijk, maar dat is geen reden voor DWDD geweest om met een boekenonderdeel te komen. "Het is mooi als boekenhandels er iets aan hebben. Aandacht voor boeken is er nooit genoeg", aldus Wynia.