AMSTERDAM - Het boek van het opgestapte PVV-Kamerlid Marcial Hernandez over zijn tijd bij de PVV komt nog voor de verkiezingen uit. 

Het boek heet Geert Wilders ontmaskerd, van messias tot politieke klaploper en wordt uitgegeven door uitgeverij Aspekt. Op 8 september is het boek, dat nu bij de drukker ligt, verkrijgbaar.

In het boek, dat zo'n 260 pagina's dik is en in ongeveer zes weken is geschreven, gaat Hernandez in op de manier waarop door Wilders politiek wordt bedreven en hoe hij zijn fractie leidde.

Hernandez trekt de conclusie dat 'het het leiderschap van ons land bij Wilders in verkeerde handen zou zijn'.

Noord-Koreaanse dictator

"Om ervoor te zorgen dat de PVV-Kamerleden in de maat bleven lopen, bestuurde Wilders de partij op een manier waarvan de gemiddelde Noord-Koreaanse dictator nog een lesje kon leren", stelt Hernandez.

"Er heerste een intimiderende en verstikkende cultuur en om zich heen had hij een groep trouwe 'knikeenden' verzameld, die hem nooit in de steek zou laten. Hij manipuleerde fractievergaderingen waardoor hij altijd verzekerd was van 'democratische' meerderheden."

Van Bemmel

Hernandez stapte begin juli samen met Wim Kortenoeven uit de PVV uit onvrede over het verkiezingsprogramma van de partij en de werkwijze binnen de fractie. Kortenoeven heeft het boek inmiddels gelezen en is onder de indruk. "Marcial kan echt schrijven. En alles wat in het boek staat klopt, daar steek ik mijn hand voor in het vuur."

Het eveneens uit de PVV opgestapte Kamerlid Jhim van Bemmel heeft ook aangekondigd met een boek te komen. Hij belooft daarin onder meer uit de doeken te doen wat de werkelijke reden is dat Geert Wilders het Catshuisoverleg liet klappen. Wanneer dit boek uitkomt is niet bekend.