AMSTERDAM - Uitgeverij Business Contact beraadt zich op een herdruk van de Nederlandse editie van het boek Imagine van de Amerikaanse journalist Jonah Lehrer.

De auteur gaf maandag toe dat hij in zijn bestseller over creativiteit valse citaten van zanger Bob Dylan heeft gebruikt.

De Amerikaanse uitgever besloot daartoe alle papieren exemplaren van Lehrers boek uit de winkels te halen. Sinds de verschijning in maart in de VS zijn er ruim 200.000 exemplaren verkocht.

In Nederland is de uitgever door zijn voorraad van enkele duizenden exemplaren heen, maar is het boek nog wel her en der in winkels te koop. Die exemplaren worden niet teruggehaald, omdat het om een klein aantal gaat, liet de uitgever dinsdag weten.

Tweede druk

De tweede druk van het boek stond gepland voor volgende week, maar de uitgever wil eerst de toegezegde lijst met correcties afwachten. Lehrer, die in de VS de status had van bestsellerauteur en sterjournalist, heeft beloofd met een nieuwe versie te komen zonder valse citaten.

Business Contact zal ook tijdelijk het e-book van Imagine van internet afhalen totdat er meer duidelijkheid is uit de VS.