AMSTERDAM - De nieuwe roman van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling verschijnt op 17 oktober 2012 in Nederland.

De roman, bedoeld voor volwassen, heet Een goede raad en wordt uitgegeven door Boekerij. Het boek telt meer dan 500 pagina's en verschijnt tegelijkertijd in paperback, een gebonden editie en als e-book.

Het boek gaat over het plaatsje Pagford. Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de inwoners van het dorp geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Tussen rijk en arm, tieners en hun ouders, vrouwen en hun echtgenoten, leraren en hun leerlingen.

In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en schokkende onthullingen?

In Een goede raad onderzoekt een van 's werelds beste verhalenvertellers de grote vragen van onze tijd.

Harry Potter

J.K. Rowling is de auteur van de Harry Potter-serie, die bestaat uit 7 boeken gepubliceerd tussen 1997 en 2007. Wereldwijd werden meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 200 landen in 74 verschillende talen.

Alle Harry Potter-boeken zijn verfilmd en werden kaskrakers. Voor fans die op de hoogte gehouden willen worden van het laatste nieuws over Een goede raad, is de website www.deterugkeervanjkrowling.nl in het leven geroepen.