AMSTERDAM - Filmstudio Paramount en de erven van Mario Puzo hebben hun ruzie over de rechten van The Godfather voorlopig gesust.

De familie van de schrijver van The Godfather brengt het boek The Family Corleone deze week uit.

De opbrengst wordt voorlopig in bewaring gesteld tot de twee partijen eruit zijn wie de winst krijgt, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Anthony Puzo, de zoon van Mario, is akkoord gegaan met de deal om te voorkomen dat Paramount de uitgave van het boek over de jeugd van Vito Corleone blokkeert.

Paramount heeft de erven van Puzo aangeklaagd, omdat de studio eigen zeggen de franchiserechten heeft van The Godfather.

Contract

De familie Puzo heeft Paramount ook aangeklaagd en wil dat het contract tussen Mario Puzo en de filmstudio wordt geannuleerd. Het boek The Godfather kwam in 1969 uit en was meteen een groot succes.

Puzo werkte samen met regisseur Francis Ford Coppala aan de gelijknamige verfilming die in 1972 uitkwam. The Family Corleone is geschreven door Ed Falco en is gebaseerd op een onverfilmd scenario van Mario Puzo.

Paramount bezit sinds 1969 de filmrechten van Puzo's boeken over de maffiafamilie en beweert ook de rechten te hebben op de Godfather-franchise, zoals games, boeken en films.