AMSTERDAM - Regina Romeijn werd vorig jaar juli moeder van dochter Bardot. Na de kraamtijd gaf ze zichzelf honderd dagen om weer op haar oude gewicht te komen.

Het lukte, en ze schreef er een boek over: Vet man, zo’n baby.

"Ik was meer dan 24 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap", vertelde Romeijn woensdag bij de bekendmaking van de Mama of the Year door het tijdschrift Mama.

De presentatrice en winnares van het tv-programma Expeditie Robinson zelf werd uitgeroepen tot Beautiful Mama. Ze vertelt: "Er zat geen rem meer op, ik kon niet meer redelijk denken. Normaal weet ik heus wel dat een tompouce en een moorkop tegelijk te veel van het goede is."

Personal trainer

Nadat ze was bevallen, werd een boek haar stok achter de deur om af te vallen. Ze heeft het boek geschreven met personal trainer Guy van der Reijden.

"Hij heeft zich gebogen over de voeding- en trainingschema’s en ik vertel mijn verhaal vanaf mijn zwangerschap tot het moment dat ik weer op mijn oude gewicht ben gekomen. Hoe ik dat deed? Gezonde voeding - dus geen dieet - en bewegen en dat laatste langzaam opbouwen."

Romeijn raadt andere moeders die willen afvallen aan een haalbare streefdatum te prikken en een doel te stellen. "Bij mij waren dat die honderd dagen en een strandvakantie in het vooruitzicht. Ik wilde weer gewoon in mijn bikini kunnen."

Balans

Die bikini past intussen weer. "Nu moet ik alleen zorgen dat ik in balans blijf. Ik had net weer een dipje, twee weken niet gesport. Maar ik ben weer begonnen."

Het boek moet eind april/begin mei verschijnen.