AMSTERDAM - Jeff Bridges werkt met goede vriend Bernie Glassman aan een spiritueel boek.

De gids onderzoekt de betekenis van het leven, humor, films en bijdragen aan een betere wereld in moeilijke tijden, laat de uitgever weten aan de Amerikaanse krant The New York Times.

Glassman is de oprichter van de spirituele actiegroep Zen Peacemakers. Het boek is getiteld The Dude and the Zen Master, vernoemd naar het beroemde personage van Bridges, de overjarige hippie uit The Big Lebowski.

"Op een filmset doe ik mijn best om mijn hoofd en mijn hart open te stellen," zegt de 62-jarige Bridges over zijn spiritualiteit. "Mijn favoriete onderdeel van filmen, is het improviseren met andere kunstenaars, ze leren kennen, de spanning waar we mee bezig zijn te delen en elkaar te inspireren. Dat betekent intimiteit en daar zoek ik ook in het leven naar."

Uitgever David Rosenthal noemt het boek een spirituele gids, een onderhoud en een bijzondere les in echte vriendschap. Volgens de website van de Zen Peacemakers komt het boek uit in november en komen er ook illustraties van de Oscarwinnaar in te staan.