ROTTERDAM - De in sommige christelijke kringen omstreden straatbijbel, de Torrie van Mattie, krijgt een vervolg.

Het tweede deel moet de meest aansprekende verhalen uit het Oude Testament bundelen en die in rauwe straattaal vertellen.

Dat heeft een woordvoerder van Youth for Christ vrijdag gemeld.

Auteur Daniel de Wolf schreef de straatbijbel omdat volgens hem straatjongeren afhaken bij het zien van een gewone bijbel. Het eerste deel van de straatbijbel, de ‘Torrie van Mattie’, is binnen een maand toe aan de vijfde druk.

Er gingen tot nog toe ruim 11.000 exemplaren over de toonbank, een deel daarvan werd weggegeven.

Platenlabel

In het moderne evangelie van Mattheüs vertelt Jezus een verhaal over een platenbaas van een raplabel en gaan de discipelen door het leven als de ‘gang’ van Jezus.

En Jowie (Jozef) is daarin ''omin depressed’’ omdat hij denkt dat Maria met een ander ''heeft gebald’’.

Nieuw deel

De Wolf wil bij het schrijven van een nieuw deel opnieuw een beroep doen op 30 tot 40 jongeren uit verschillende steden. Het nieuwe deel verschijnt vermoedelijk pas in het najaar. In januari hakt De Wolf de knoop door over welke verhalen moeten verschijnen.

''Nog niets is in beton gegoten, de verhalen die we kiezen leggen we nog aan de jongeren voor. Maar je kunt denken aan een soort top 10 met bijvoorbeeld het scheppingsverhaal, de uittocht uit Egypte en het verhaal over David en Goliath.''