AMSTERDAM - Schrijfster van de immens populaire Harry Potter-serie J.K. Rowling heeft serieus overwogen om een van haar hoofdpersonages te laten sterven.

Uit een uitgelekt interview met de schrijfster blijkt volgens The Guardian dat Ron Weasly, de roodharige vriend van tovenaarsleerling Harry Potter, enige tijd op de nominatie stond om het einde van de zevendelige verhalenreeks niet te halen.

“Ik heb aan het begin besloten dat niemand van hen dood zou gaan”, aldus Rowling over haar drie hoofdpersonages Harry Potter, Ron Weasly en Hermione Granger. “Maar halverwege overwoog ik toch om een van hen uit het verhaal te schrijven. Ik denk dat het een reflectie was van het feit dat ik me op dat moment zelf niet zo goed voelde.”

Uiteindelijk heeft Rowling toch vastgehouden aan het uitgangspunt dat haar drie geliefde personages de strijd tegen de gewelddadige Heer Voldemort zouden overleven, zo schrijft de Britse krant maandag.

De schrijfster doet de onthulling in een interview met acteur Daniel Radcliff, die in de acht Harry Potter-films de titelrol vertolkte. Het interview is bedoeld als extra op de DVD van het laatste deel van de verfilming, Harry Potter and the Deathly Hallows II.

Bekijk het fragment (Engelstalig):