AMSTERDAM - Roeland Fernhout gaat voor zijn nieuwe solovoorstelling aan de slag met het werk van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee.

Fernhout heeft de hand weten te leggen op de rechten van het boek Schemerlanden, maakt Fernhouts agent zondag bekend.

"Ik ben heel blij dat we de rechten hebben kunnen krijgen om dit bijzondere verhaal van J.M Coetzee te mogen spelen", reageert de acteur. "Hij is al jaren mijn favoriete schrijver en ik vind het een eer om zijn werk te mogen spelen."

Fernhout is lid van de Toneelgroep Amsterdam en speelde in films als Phileine Zegt Sorry en Brideflight. Ook was hij te zien in verschillende tv-series, waaronder Floor Faber en All Stars, en presenteerde hij voor RTL. Hij maakte zes jaar geleden de solovoorstelling Let's Get Killed!.

Geweld

Schemerlanden wordt het tweede deel in een reeks die de 39-jarige acteur maakt over geweld. Het verhaal gaat over een Amerikaanse wetenschapper die propaganda schrijft die de onderwerping van Vietnam moet bewerkstelligen.

"Echt gezellig zal het niet worden", waarschuwt Fernhout. Begin november staat hij in de Stadsschouwburg Amsterdam met zijn nieuwe solovoorstelling. "Als het lukt wat mij voor ogen staat wordt het een akelig avondje. Een heerlijk akelige avond, dat wel."