AMSTERDAM - Het speciaal voor de Kinderboekenweek uitgegeven prentenboek De prins op het witte paard van Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing voert een week na publicatie de bestsellerlijst aan van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlands Boek (CPNB).

Ook op de tweede en derde plek van de wekelijkse Bestseller 60 staan woensdag kinderboeken. Superdolfje van Paul van Loon is het op één na best verkochte boek, op de derde plek staat Dappere dierenredders van Vivian den Hollander en Dagmar Stam.

Wij zijn ons brein van hersenonderzoeker Dick Swaab, dat de lijst weken heeft aangevoerd, is woensdag gezakt naar de vijfde plek

De prins op het witte paard is een modern sprookje over de zoektocht naar ware liefde. In het prentenboek gaat een prins op zoek naar zijn prinses. Dat is niet eenvoudig, omdat hij niet gemakkelijk verliefd wordt.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek komt jaarlijks uit en is bedoeld voor kinderen die nog te jong zijn voor het Kinderboekenweekgeschenk. Het motto van de Kinderboekenweek is dit jaar Superhelden - Over dapper durven zijn.

Bij aankoop van minstens 10 euro aan kinderboeken krijgen kopers het geschenkboekje Bert en Bart redden de wereld. Dat schreven en illustreerden Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

De Kinderboekenweek duurt nog tot zaterdag 15 oktober.