AMSTERDAM - Yvon Jaspers is in de pen geklommen voor een prentenboek over Sinterklaas. Ook Ronald Giphart en Arjan Ederveen verzonnen op verzoek van een koffiemerk een verhaal rondom het sinterklaasfeest.

De boeken zijn vanaf 14 november verkrijgbaar.

Voor Jaspers is het niet haar eerste prentenboek. De presentatrice bracht in 2002 het boek Sluup en Aria uit. Jaspers bedacht het sinterklaasverhaal Dimitri en het Geheim van het Kleine Doosje. De illustraties bij haar verhaal zijn verzorgd door de Vlaamse Kristina Ruell.

Giphart

Schrijver Ronald Giphart pende het verhaal Voor Piet Verliefd. Daarvoor strikte hij de Vlaamse illustrator Tom Schamp. Arjan Ederveen schreef het prentenboek Sinterklaasje Bonne-bonne-bonnen. Het boek van de acteur werd door mode-illustrator Piet Paris voorzien van plaatjes.

Jaspers, Giphart en Ederveen zijn niet de eerste BN'ers die in de pen klimmen voor Douwe Egberts. Eerder schreven onder meer Paul de Leeuw, Paul van Loon, Herman van Veen, Youp van 't Hek en Carry Slee een sinterklaasverhaal. De fabrikant komt dit jaar voor het achtste jaar op rij met een prentenboekenactie rondom Sinterklaas.