AMSTERDAM - De strijd om de NS Publieksprijs gaat een spannende eindstrijd tegemoet. Met nog een week te gaan staan twee boeken heel dicht bij elkaar in de tussenstand om de literaire publieksprijs.

Dat meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) donderdag. Welke twee titels op dit moment de meeste kans maken om de meeste stemmen te krijgen, laat de organisatie niet weten.

De teller staat donderdag op ruim 53.000 stemmen, lezers kunnen nog tot volgende week donderdag òp internet hun stem uitbrengen op een van de zes genomineerden of op een zelf gekozen boek.

De titels die kans maken op de prijs zijn Bonita Avenue van Peter Buwalda, Congo van David Van Reybrouck, Déjà vu van Esther Verhoef, Vaslav van Arthur Japin, Wij zijn ons brein van Dick Swaab en Zomerhuis met zwembad van Herman Koch.

De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (juni 2010-juni 2011).

Een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen maakte de keuze.Naast de stemming op internet is er ook een 'kernjury' van 300 boekenliefhebbers die hun stem uitbrengen.

Op maandagavond 17 oktober wordt de winnnaar bekendgemaakt. Vorig jaar won Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt.

Nominaties NS Publieksprijs