DEN HAAG - Het Letterkundig Museum in Den Haag wijdt sinds dinsdag een tentoonstelling aan de donderdag overleden schrijfster Hella Haasse.

De expositie toont onder meer documenten uit haar jeugd in Indië, foto's, manuscripten en aantekeningen die ze maakte voor romans, liet het museum weten.

Zo zien bezoekers er het manuscript van Haasses romandebuut Oeroeg en aantekeningen voor Heren van de thee, een van haar bekendste boeken. Uit Indië zijn een portret in het kraambed, schoolfoto's en een rapport te zien.

Ook haar toneelcarrière komt aan bod. Foto's tonen de jonge Haasse als actrice en er ligt een programma voor Tingeltangel, de cabaretgroep van Wim Sonneveld waarvoor zij een groot aantal nummers schreef.

Speciale band

Het museum had naar eigen zeggen een speciale band met de 'grand old lady van de literatuur', die donderdag op 93-jarige leeftijd overleed.

In haar hoedanigheid van bestuurslid richtte ze de Stichting Vrienden van het Letterkundig Museum op en ze was een graag geziene gast bij evenementen.