AMSTERDAM - Schrijver en tekenaar van het Kinderboekenweekgeschenk Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer hebben maandag op boekenbeurs Manuscripta het eerste exemplaar uitgereikt gekregen van Bert en Bart redden de wereld.

Ook de makers van het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2011, Dolf Verroen en Thé Tjong King kregen de eerste edities van hun werk in handen.

Volgens directeur van organisator van de Kinderboekenweek CPNB Eppo van Nispen tot Sevenaer kunnen kinderboeken de concurrentie met modern vermaak zoals computergames nog steeds prima aan.

Dat kinderboeken steeds meer in series uitkomen, houdt de verkoop ervan in stand. ''En er komen dit jaar wel zes musicals uit die op kinderboeken zijn geïnspireerd'', gaf de CPNB-directeur als verklaring op de perspresentatie van de 57ste Kinderboekenweek.

Gemiddeld 1 op de 5 verkochte boeken in Nederland is een kinderboek.

De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober en heeft als thema 'Superhelden'. Het geschenkboek van Veldkamp en De Boer wordt in die periode cadeau gedaan bij de aanschaf van tenminste tien euro aan kinderboeken.