AMSTERDAM - Het schrijfproces kent voor bestsellerauteur Saskia Noort een "introverte en een extraverte periode".

Alles lezersfoto's van boekenbeurs Manuscripta

Dat vertelt de schrijfster zondag op het podium van boekenbeurs Manuscripta naar aanleiding van haar in november te verschijnen nieuwe thriller Koorts.

Noort zondert zich het liefst af van de buitenwereld om aan een boek te werken. "Daarna komt de extraverte periode rond de lancering van een nieuw boek", aldus de schrijfster.

Dankzij succestitels als Terug naar de kust en De eetclub voelt Noort de druk van uitgever en publiek als geen ander, zo beaamt ze tegenover interviewer Willem Asman. "Dat moet ik echt van me afzetten om te kunnen schrijven."

Noort: "Als ik een passage teruglees en denk: 'dit is best goed', geeft dat een grotere kick dan hoge verkoopcijfers. Dat laatste is misschien goed voor je ego, maar niet voor je 'echte ik'."

Koorts

Koorts komt in november 2011 uit en verhaalt over het verblijf van twee vriendinnen op Ibiza.

Noort vertelt over haar jongste werk: "Hoofdpersoon Dorien neemt een radicaal besluit door haar huwelijk achter zich te laten en met een nogal extraverte vriendin op vakantie te gaan naar Ibiza. Eigenlijk wil ze graag meer zijn zoals haar vriendin, maar daarvoor moet ze steeds over allerlei grenzen heen. Uiteindelijk gaat dat fout."

Het Spaanse eiland Ibiza is volgens de schrijfster veel meer dan het 'Oh Oh Cherso-achtige' feesteiland waarvan het het imago heeft. "Het is een plek van veel uitersten en dat heb ik geprobeerd samen te brengen."

Manuscripta

Manuscripta is de traditionele opening van het nieuwe boekenseizoen en vindt dit jaar van zaterdag 3 tot en met maandag 5 september plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Het evenement trok zondag zo'n zesduizend bezoekers, ruim 10 procent meer dan vorig jaar, meldt organisator CPNB.

Bekijk de lezersfoto's van Manuscripta

Boekenbeurs Manuscripta