DEN HAAG - Schrijfster Charlotte Mutsaers heeft een omvangrijk deel van haar archief geschonken aan het Letterkundig Museum in Den Haag.

Tot de schenking behoren brieven en persoonlijke documenten als kindertekeningen, familiaire memorabilia, cijferlijsten, diploma's en polaroidfoto's van echtgenoot Jan Fontijn en vrienden uit de literaire wereld, aldus het museum dinsdag.

Ook heeft ze de volledige, zeer uitgebreide documentatie voor haar roman Koetsier herfst uit 2008 en diverse versies van het vaak herdrukte boek bij het museum achtergelaten.

Verder bezit het Letterkundig Museum nu de plaquette die de schrijfster ontving na de gongslag in de beurs van Amsterdam in mei 2010.

Archief

Mutsaers bracht eerder ook al een deel van haar archief onder bij het Haagse museum, dat vorig jaar een tentoonstelling wijdde aan het werk van de schrijfster.

De 68-jarige Mutsaers schreef tot nu toe 12 boeken, waaronder romans als Rachels rokje en De markiezin. In 2010 ontving ze de P.C. Hooftprijs voor haar gehele oeuvre.