AMSTERDAM - 'Het kwaad in jezelf - waar ligt jouw grens?' is het thema van de 24e editie van Juni - Maand van het Spannende Boek volgend jaar.

Dat maakte de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) dinsdag bekend.

Tijdens het literaire evenement, elk jaar in juni, staat de misdaadroman centraal. Boekhandels, uitgeverijen en bibliotheken organiseren dan allerlei activiteiten rond thrillers.

Volgens de CPNB schuilt in ieder mens het kwaad. ''Sterker nog: ieder mens zou kunnen moorden.'' De stichting zegt dat 80 procent van de moordenaars bekenden of familie van het slachtoffer betreft. Een derde van hen vermoordt zijn (ex-)partner.

Donkere kant

De fascinatie voor deze donkere kant in onszelf zien we terug in de populariteit van het genre van de psychologische thriller, aldus de CPNB.

Tijdens het literaire evenement, elk jaar in juni, staat de misdaadroman centraal. Boekhandels, uitgeverijen en bibliotheken organiseren dan allerlei activiteiten rond thrillers. De succesvolle thrillerauteur Simone van der Vlugt schrijft het geschenkboek. Mensen krijgen dat cadeau bij de aanschaf van Nederlandstalige boeken ter waarde van minstens 12,50 euro.