AMSTERDAM - Blake Fielder-Civil overweegt een boek te schrijven over zijn onlangs overleden ex-vrouw Amy Winehouse. Het zou moeten gaan over hun leven samen en de persoon die Winehouse was.

Fielder-Civil en Winehouse trouwden in 2007. Het huwelijk, dat veel problemen kende, strandde in 2009. In het boek zou de ex van de zangeres willen vertellen over hun tijd samen, inclusief alle pieken en dalen, en beschrijven hoe Winehouse was als ze niet op het podium stond.

Fielder-Civil, die momenteel een gevangenisstraf van 32 maanden uitzit, zou ter inspiratie oude video’s die hij van zijn ex-vrouw maakte terug willen kijken.

“Blake wil al een alles onthullend boek over Amy schrijven vanaf het moment dat ze beroemd werd”, meldt een bron aan de Britse tabloid The Sun. “Als ze samen waren, filmde hij haar graag. Er bestaan vele uren aan beelden die hij nog niet openbaar heeft gemaakt.”

Naar verluidt begint Fielder-Civil, van wie wordt gezegd dat hij Winehouse aan de drugs hielp, aan het boek zodra hij er een acceptabel geldbedrag voor krijgt aangeboden.