HAARLEM - ''Michel S. is waarschijnlijk niet verantwoordelijk voor de verdwijning van de 7-jarige Cheryl Morriën op 5 augustus 1986.

De kans is groot dat de echte daders nog vrij rondlopen", concludeert George de Vries in zijn boek Zoektocht naar Cheryl Morriën, dat dinsdag is uitgekomen.

De 25 jaar oude moordzaak werd in 2002 definitief gesloten. Het OM stelde toen vast dat de in 2001 overleden kindermoordenaar Michel S. de dader is geweest.

Door zijn dood is S. nooit berecht en daarmee is de zaak afgedaan, aldus justitie.

Stationwagen

Het stoffelijk overschot van Cheryl Morriën werd nooit gevonden. Haarlemmer De Vries raakte geïnteresseerd in deze zaak en deed jaren onderzoek naar haar verdwijning.

Hij achterhaalde enkele getuigen, die verklaren dat Cheryl op de dag van haar verdwijning is gezien in een groene stationwagen, met voorin twee mannen. Een van de getuigen, een vrouw, kende het meisje goed.

Ze heeft naar eigen zeggen ongeveer twee minuten achter de groene auto aangereden en is er zeker van dat het vermiste meisje daarin zat.

Trimmer

Een trimmer ziet de stationwagen diezelfde dag staan op parkeerterrein Het Wed. Dat het om hetzelfde voertuig gaat, blijkt onder meer uit het nummerbord. De man ziet daar ook twee mannen, die een sterke overeenkomst hebben met de beschrijving van de vrouwelijke getuige. Zijn verklaring is nooit opgenomen.

De Vries wist nog een familie te vinden, die destijds ook achter de groene stationwagen heeft gereden. Deze mensen hebben dat bij de politie gemeld, maar daarmee is in hun ogen niet veel gedaan. Ze zijn er volgens De Vries echter van overtuigd dat hun waarneming aansluit bij die van de vrouwelijke getuige.

''Het is duidelijk dat Cheryl is gezien in het bijzijn van twee mannen. Het zou daarbij niet om Michael S. gaan, volgens zijn verklaring bij de politie", verduidelijkt De Vries zijn constatering dat de verantwoordelijken voor de verdwijning van Cheryl Morriën mogelijk nog steeds vrij rondlopen. Hij hoopt dat de publicatie van zijn boek de zaak alsnog vlot kan trekken.