LONDEN - Een Britse parlementariër heeft een nieuwe editie verzorgd van zijn boekje Commons knowledge: how to be a backbencher - een gids waarin hij zijn politieke collega's adviseert hoe om te gaan met hun onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Paul Flynn (76) zit in het Lagerhuis namens de Labour-partij. Ondanks zijn hoge leeftijd heeft hij zich volledig aangepast aan het digitale tijdperk.

Zijn website is diverse malen gekozen als beste aller Lagerhuisleden.

Deze kennis en ervaring paste hij toe in de nieuwe editie van zijn boek. Hij raadt zijn collega's aan Twitter te gebruiken om op spitsvondige wijze de 'seksuele aantrekkingskracht' van parlementariërs te temperen.

Raadsel

Hoe het kan dat gekozen volksvertegenwoordigers zo bekoorlijk zijn is hem een raadsel, zei Flynn woensdag in interviews met Britse media.

Het is voor politici niet eenvoudig hiermee om te gaan en trouw te blijven aan hun eega's. Vandaar het boekje met tips. Een manier om op het rechte huwelijkspad te blijven is het nemen van een koude douche, aldus Flynn.

Nieuwkomers

Backbenchers zijn nieuwkomers in het parlement of eenvoudige parlementariërs zonder speciale bevoegdheden. Deze Lagerhuisleden nemen doorgaans plaats in de achterste banken, in tegenstelling tot de belangrijkere parlementariërs die vooraan zitten.

Flynn zit sinds 1987 in het Lagerhuis. Na een korte periode in de 'front bench' besloot hij in 1990 alleen nog achterin plaats te nemen. In 1996 won hij de verkiezing Backbencher of the Year.