Meer dan honderd mensen twitteren thriller bij elkaar

AMSTERDAM - Auteur Simon de Waal heeft uit honderden berichten op microblog Twitter een verhaal samengesteld dat heeft geresulteerd in het 'twitterboek' Wie een kuil graaft…

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) riep ter gelegenheid van de jaarlijks in juni gehouden Maand van het Spannende Boek liefhebbers van misdaadverhalen op zelf via Twitter een bijdrage te leveren aan een nieuwe thriller.

Deze ‘Twiller’ wordt donderdag online gepubliceerd, zo maakt de CPNB aan NU.nl bekend. Vanaf donderdag is Wie een kuil graaft… te downloaden in pdf-formaat.

De organisatie laat weten dat De Waal het verhaal heeft gecomponeerd uit de via Twitter gedeelde plotwendingen, personages of zinsneden van 125 verschillende mensen.

Maand

Tijdens de Maand van het Spannende Boek staat jaarlijks de misdaadliteratuur centraal. Dit jaar was het speciale thema getiteld Galg en rad - misdaad door de eeuwen heen. Het Italiaanse schrijversechtpaar Monaldi en Sorti heeft het geschenk voor de themamaand geschreven: de historische thriller Versluiering.

Tijdens de openingsavond is de Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige thriller van het afgelopen jaar uitgereikt aan Gauke Andriesse voor De handen van Kalman Teller.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie