AMSTERDAM - De op dinsdag 21 juni overleden schrijver Paul Goeken blijkt jarenlang te hebben geschreven onder de naam Suzanne Vermeer, een van de meest succesvolle Nederlandse thrillerauteurs van de afgelopen jaren.

Dat maakt uitgeverij A.W. Bruna maandag bekend.

Goeken overleed vorige week op 48-jarige leeftijd op het eiland Gran Canaria. Dat Goeken niet alleen vijf boeken onder zijn eigen naam heeft uitgegeven, maar ook de populaire titels van 'Suzanne Vermeer' van hem zijn, noemt de uitgever Goekens "best bewaarde geheim".

Goeken publiceerde sinds 2006 boeken onder de naam Suzanne Vermeer. In dat jaar liep de schrijver rond met het idee over een boek dat misstanden in de vakantiewereld aan de kaak zou stellen.

"Het verhaal was te goed om te laten liggen, we wisten zeker dat we veel lezers zouden aanspreken, maar het was een heel ander verhaal dan Pauls eerdere thrillers. Het boek onder zijn naam uitgeven was daarom eigenlijk geen optie", vertelt uitgever Steven Maat aan Crimezone.nl.

Titels

All Inclusief werd daarom uitgegeven met de naam Suzanne Vermeer op de kaft en zou worden opgevolgd door diverse goedverkopende titels, waaronder De Suite, Zwarte Piste en het recent verschenen Bella Italia.

Paul Goeken debuteerde in 2002 onder zijn eigen naam met Hammerhead.Daarna verschenen nog Dodelijke stijging, Camouflage, De Orde, Spaanse Furie en De oversteek. De auteur en diens gezin emigreerden in 1999 naar Gran Canaria.