AMSTERDAM - Het leven van Martha Stewart wordt verstript. De Amerikaanse die haar eigen media-imperium rondom het huishouden heeft gecreëerd, krijgt volgende maand een biografische strip.

Het stripboek Female Force: Martha Stewart gaat in op de carrière van de multimiljonair. De 69-jarige Stewart heeft talloze boeken geschreven over koken, tuinieren, knutselen en andere hobby's.

De Amerikaanse presenteert daarnaast tv-programma's en heeft een aantal tijdschriften. Het Amerikaanse zakenblad Forbes schatte haar vermogen in 2007 op 638 miljoen dollar.

Uitgever Darren Davis van Bluewater Productions vindt het tijd worden voor een stripboek over Stewart. Na boeken over de 'supervrouwen' Michelle Obama, Hillary Clinton en Barbara Walters krijgt Amerika nu een stripboek over de Pools-Amerikaanse. Volgens Davis belichaamt zij de American Dream en klinkt ze bovendien als een superheld.

Tralies

Stewart belandde in 2004 achter de tralies omdat ze met voorkennis in aandelen had gehandeld. Verwacht werd dat het oranje boevenpak het onschuldige imago van Stewart zou verwoesten, maar dat bleek onaantastbaar.

Nadat in 2005 ook haar elektronische huisarrest eindigde, pakte ze de borduurdraad weer op en bouwde ze haar lifestyle-imperium verder uit.