AMSTERDAM - "Een mystiek, spannend, romantisch en hopelijk lustig boek", zo omschrijft auteur Geert Kimpen zijn Rachel of het mysterie van de liefde.

“Het spat van vitaliteit, drift, verlangen, seksualiteit”, zo gaat Kimpen nog even door in een interview met Lezentv.nl.

Rachel of het mysterie van de liefde gaat over een zeventienjarig meisje dat opgroeit in Praag en wordt opgevoed door haar overbezorgde vader, omdat zijn vrouw bij de bevalling is overleden. De vader heeft grote moeite zijn dochter los te laten en ziet haar het liefst niet volwassen worden.

Kimpen: “Natuurlijk gebeurt het onvermijdelijke: ze wordt verliefd.” Nadat de thuissituatie volledig uit de hand is gelopen, komt Rachel in handen van een priester, die haar gebruikt om zijn nieuwe geloof te introduceren. “Hij wil haar de nieuwe Messias laten baren, en gaat daarvoor over lijken”, vertelt de schrijver.

Bekijk het interview:

Bekijk het hele interview op Lezentv.nl

In juni 2004 zette een oude Russiche kabbalameester Geert Kimpen (1965) op het spoor van Chaim Vital. Kimpen werd gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van deze kabbalist uit de 16e eeuw.

Dit resulteerde in het op ware feiten gebaseerde levensverhaal van Chaim Vital: De kabbalist. Van het boek zijn inmiddels negentien drukken verschenen en de vertaalrechten werden aan vijftien landen verkocht. In september 2008 verscheen De geheime Newton.