AMSTERDAM - Hyvers kunnen het boek Van 3 naar 10.000.000 vrienden van Hyvesoprichter Raymond Spanjar personaliseren.

Ze krijgen dan een omslag met de profielfoto van zichzelf die als een mozaïek is opgebouwd uit de foto's van hun eigen vrienden op de sociale netwerksite. Dat maakte de auteur donderdag bekend.

Op de rug van het boek, dat op 16 juni verschijnt, komt de naam van de koper met zijn lidnummer. In het boek vertelt Spanjar over de start in 2004 en de onstuimige groei van Hyves.

''Elke pagina is op Hyves te personaliseren, dus het leek ons een leuk idee dat mensen dit ook kunnen doen met het boek'', zegt Spanjar. Het personaliseren van het boek kan via de website hyves.nl/boek. In de winkels zijn reguliere exemplaren te koop.

Ondernemers

Spanjar heeft meer dan een jaar aan de bijna vierhonderd pagina's gewerkt. Hij schreef het boek voor alle 'vrienden' die al jarenlang op de netwerksite actief zijn, maar ook voor jonge ondernemers.

''Ik hoop jonge ondernemers ermee te inspireren die te maken hebben met financiers en businessmodellen. Een deel van de opbrengst van het boek gaat ook naar een stichting om jonge ondernemers te helpen.''