Glenn Hughes legt drugsverleden bloot in autobiografie

AMSTERDAM - Donderdag verscheen in Groot-Brittannië de autobiografie van Glenn Hughes, voormalig bassist van Deep Purple en huidig frontman van Black Country Communion. “Er staan dingen in het boek die ik nog nooit aan iemand verteld heb”, aldus de rocker tegen NU.nl.

In Deep Purple & Beyond: Scenes From The Life Of A Rock Star doet Hughes onder andere een boekje open over zijn ‘verdwijning’ in de jaren negentig. Een keer of vijf, zes maakte de inmiddels 58-jarige rockster zich onzichtbaar voor het publieke oog.

“Niemand wist waar ik was. Sommige mensen dachten dat ik op een boot op de Middellandse Zee zat. Dat was niet zo. Ik ging onder een andere naam door het leven, compleet geïsoleerd. Ik wilde anoniem zijn en experimenteren met drugs. Ik was op een ‘reis’ die me bijna m’n leven heeft gekost.”

Plaats van handeling was Amsterdam. “Er is geen betere plaats denkbaar om in los te gaan dan Amsterdam”, legt Hughes uit. “Het is een bizarre stad. Het werd op een gegeven moment zo bizar dat ik er doodsbang van werd.""Ik dreef mezelf naar de rand van de afgrond. Totdat ik inzag dat ik twee opties had: óf springen en compleet doordraaien, óf omkeren en de man worden die ik nu ben.”

Deep Purple & Beyond: Scenes From The Life Of A Rock Star is onder meer verkrijgbaar op de website van uitgeverij Foruli. In oktober 2011 verschijnt de paperback via Jawbone Press, getiteld Glenn Hughes: Autobiography - From Deep Purple to Black Country Communion. Deze uitgave is reeds te bestellen via Amazon.com.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie