Mama Kwijt verkozen tot Prentenboek van het Jaar

AMSTERDAM - Mama kwijt van de Ierse illustrator Chris Haughton is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2012. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos dit boek uit het aanbod van prentenboeken van het afgelopen jaar.

Dat laat Stichting CPNB woensdag weten.

De jury tien selecteerde tien peuter- en kleuterboeken, die centraal komen te staan tijdens De Nationale Voorleesdagen 2012, die in januari worden gehouden.

Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Chris Haughton is illustrator en vormgever en woont in Londen. Hij illustreert onder meer voor de krant The Guardian en voor grote reclamebureaus. Mama kwijt is zijn eerste prentenboek, dat voortkwam uit een bezoek van een tentoonstelling over Dick Bruna.

Klein uiltje

In Mama kwijt valt een klein uiltje uit het nest, dat daarna met hulp van eekhoorn op zoek gaat naar zijn mama. Speciaal voor de Voorleesdagen komt Mama kwijt uit in een mini-editie met dvd.

De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van 18 tot en met 28 januari. Op de ochtend van 18 januari vindt het Nationale Voorleesontbijt plaats, waarbij bekende Nederlanders kleine kinderen voorlezen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie