'Hakkelaar wilde kinderen Teeven ontvoeren'

AMSTERDAM - De bende van 'de Hakkelaar' wilde in de jaren negentig de kinderen van toenmalig officier Fred Teeven ontvoeren.

Die was aanklager in het proces tegen deze Johan V., die werd veroordeeld voor grootschalige drugshandel. Dat zegt kickbokstrainer Jan Plas in een dinsdag verschenen boek over de bekende kickbokser Ernesto Hoost.

Plas was een van de trainers van Hoost, maar werkte ook voor de Hakkelaar. Later stapte hij echter naar justitie met informatie over hem. Auteur Jens Olde Kalter heeft Plas geïnterviewd voor het boek, dat De Kickbokser - Ernesto Hoost, mister perfect van de vechtsport heet.

''Die imbecielen kregen het zo in hun bol. Die dachten dat ze alles konden flikken'', zegt de vorig jaar overleden Plas in het boek. ''Maar om de kinderen van officier van justitie Fred Teeven te ontvoeren ging mij tien bruggen te ver. Dat waren ze heel serieus van plan.''

Beveiliging

Plas zegt verder dat hij Teeven, nu staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, hierover heeft ingelicht. ''Hij en zijn gezin hebben een hele tijd beveiliging gekregen, maar hij liet zich niet van de zaak afzetten.’’

Teeven komt in het boek zelf ook aan het woord. ''Mijn kinderen weten het nog steeds niet. En al is het zo’n vijftien jaar geleden, dat had ik graag zo willen houden’’, zegt hij.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie wilde dinsdag verder niet reageren omdat het om een privézaak gaat.

Mr. Perfect

Uit het boek blijkt overigens dat Ernesto Hoost zich zelf verre van criminaliteit heeft gehouden. Hij staat bekend als een van de beste kickboksers ter wereld en is viervoudig winnaar van de K1.

Dat is het prestigieuze kickbokstoernooi in Japan. In dat land is hij een beroemdheid. Zijn ‘perfecte’ stijl van vechten leverde hem de bijnaam Mr. Perfect op.

Lees meer over:
Tip de redactie