LONDEN - Een boek waarin tandartsen kunnen lezen hoe zij hun praktijk moeten opzetten op de manier waarop de middeleeuwse Mongoolse heerser Genghis Khan zijn rijk organiseerde, heeft dit jaar de Britse Diagramprijs voor de raarste boektitel gewonnen.

Dat heeft de BBC vrijdag gemeld.

In het boek Managing a dental practice the Genghis Khan way geeft oud-tandarts Michael Young adviezen over de manier waarop tandartsen conflicten moeten oplossen, een team moeten vormen en zich op 'rampen' moeten voorbereiden.

Hoewel Genghis Khan (rond 1160-1227) in het Westen een zeer slechte reputatie heeft, kan zijn oorlogszuchtige mentaliteit tandartsen leren hoe zij een succesvolle praktijk opbouwen, meent Young.

De verwachting is dat zijn boek nu de winkels uitvliegt. De winnaar van vorig jaar zag de verkoop binnen een maand met 1500 procent stijgen.

Tegenstand

Het boek van Young had de meeste tegenstand te duchten van het boek 8th International Friction Stir Welding Symposium Proceedings. Andere kandidaten waren titels als Welke kleur heeft uw hond? en De edelmoedigheid van de doden.

In eerdere jaren gingen boeken met titels als Leven met gekke billen en Postbodes op het Griekse platteland en hun aantal poststempels met de eer strijken.

De organisator van de prijs zegt blij te zijn dat in economisch lastige tijden uitgevers boeken met bijzonder duistere titels blijven publiceren. Daarvoor hebben immers slechts weinig mensen belangstelling.