AMSTERDAM - Het aantal platforms voor de AKO Tijdschriften App, die tot voor kort alleen voor de iPad beschikbaar was, is sinds maandag uitgebreid. De digitale tijdschrift-abonnementen zijn er nu ook voor Android-, Windows- en Mac-gebruikers.

Hiermee zou bijna elke consument met een tablet de app tot zijn beschikking kunnen hebben. Met deze app, die op de site van AKO te downloaden is, konden voorheen alleen iPad-bezitters digitale tijdschriften lezen en kopen.

Dennis Mikkelsen, manager Audax Digital en verantwoordelijk voor de e-commerce activiteiten van AKO zegt dat het aantal tablets dat naast de iPad in opkomst is, niet genegeerd kan worden.

"De technische mogelijkheden voor digitaal lezen ontwikkelen zich zeer snel. Daarom hebben we vanaf de lancering van de App in oktober 2010 hard gewerkt aan de uitbreiding van het aantal platformen."

De AKO Tijdschriften App geeft inmiddels toegang tot meer dan 85 tijdschriften van 21 verschillende uitgevers, waaronder Quest, Quote, National Geographic en OOR.