AMSTERDAM – Auteur van het boekenweekgeschenk Kader Abdolah heeft maandagochtend in Amsterdam uit handen van oud-premier Ruurd Lubbers het eerste exemplaar ontvangen van zijn novelle De Kraai.

Het Boekenweekgeschenk is dit jaar voor het eerst ook als e-book beschikbaar. Dat maakte directeur Eppo van Nispen van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) maandag bekend.

De Kraai gaat over een uit Perzië gevluchte man die in Amsterdam als makelaar in koffie werkt. In de avonduren verwerkt hij de twee culturen waarin hij leeft in een roman. Het boekje komt uit in een oplage van ruim 951.000 exemplaren.

Het Boekenweekessay van dit jaar heet Good Luck en is gemaakt door Christine Otten en Erik Kessels.

Levensverhaal

In de Boekenweek staat volgend jaar het levensverhaal centraal, onder het motto 'curriculum vitae - geschreven portretten'. De week vindt plaats van 16 tot en met 26 maart 2011.

Abdolah (Iran, 1954) maakte zich pas op latere leeftijd de Nederlandse taal eigen, maar zijn werk behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse literatuur. In 2005 brak hij bij het grote lezerspubliek door met Het huis van de moskee.

Abdolah ontvangt boekenweekgeschenk