Een ijselijke gil klinkt als de homofiele dirigent van het kinderkoor in de Armeense kerk van Parijs dood wordt aangetroffen.

Lionel Kasdan, gepensioneerd commandant van de recherche, behoort tot de parochie en ziet het als zijn plicht om aan het onderzoek mee te werken.

Al in het begin van het onderzoek komt Kasdan in contact met Cédric Volokine, een politieman die gespecialiseerd is in kinder/zeden-zaken.

Volokine is tijdelijk op een zijspoor is gezet omdat hij van zijn heroïneverslaving probeert af te komen. Weldra krijgt dit wonderlijke koppel te maken met een tweede, soortgelijke, moord. Het slachtoffer is de jonge vriend van de overleden dirigent.

Naziverleden

Tijdens het onderzoek krijgen ze het vermoeden dat de moorden weleens gepleegd kunnen zijn door kinderen. Na een derde moord wordt Volokine belaagd door een paar kinderen die hem onder het zingen van een Duits kinderliedje verwonden, en daarna spoorloos verdwijnen.

De dirigent, die ooit Frankrijk binnenkwam als vluchteling vanuit Chili, blijkt echter niet zozeer slachtoffer te zijn en banden te hebben die teruggaan tot nazi-Duitsland. Zijn drie medevluchtelingen blijken na aankomst in Frankrijk al in rook opgegaan.

Stemmen

Het onderzoek leidt naar andere koren waaruit kinderen verdwenen. Kinderen met de prachtigste stemmen.

Zo komen ze tot de gruwelijke ontdekking dat er al in de tijd van de concentratiekampen een wetenschapper was die vanuit het bekende experiment waarin met zuivere tonen glazen kapotgezongen werden, verder wilde zoeken naar de kracht van heldere stemmen met zuivere tonen.

Diens zoon blijkt de experimenten met kinderstemmen voort te zetten in een geïsoleerde enclave in Frankrijk.

Infiltratie

Volokine weet die enclave binnen te komen onder valse naam. Eenmaal binnen wordt hem veel duidelijk, zowel over de situatie als over zijn eigen jeugdtrauma's. Zo stevent het mysterie af op een intrigerende en definitieve oplossing.

Grangé is een fascinerende schrijver die hier een superspannend mysterie op de rand van horror aflevert. De rol die hij daarin laat spelen door de muziek is intrigerend. Hij is - begrijpelijkerwijs - de succesvolste schrijver van crimethrillers in Frankrijk.