AMSTERDAM - PVV-leider Geert Wilders wil in de eerste helft van komend jaar een boek over zijn kijk op de islam uitbrengen. Dat heeft hij gezegd in een vrijdag gepubliceerd interview met De Telegraaf.

''Het boek is vooral voor de Amerikaanse markt en gaat erom hoe wij de islamisering wereldwijd beter kunnen bestrijden.''

''We kunnen in Nederland een hoop doen, maar we willen ook internationaal een signaal afgeven aan de Arabische wereld dat er stevig wordt teruggevochten door een partij die hier veel te vertellen heeft'', aldus Wilders in de krant.

In 2005 publiceerde de PVV-leider ook een boek. Het betrof een korte autobiografie, getiteld Kies voor vrijheid.

International Freedom Alliance

Wilders spreekt in het interview over ''een hoop’’ internationale ambities. ''We willen in ieder geval dan ook de International Freedom Alliance, zeg maar die anti-islamorganisatie, echt van de grond gaan brengen. Dat wordt heel groot."

Maar eerst zijn er op 2 maart nog Provinciale Statenverkiezingen, die zullen leiden tot een nieuwe Eerste Kamer. Wilders rekent op tien tot vijftien zetels in de senaat. Wie lijsttrekker voor de senaatsfractie wordt, weet hij nog niet.

Wilders is ervan overtuigd dat de PVV geen tijdelijke beweging is, zoals CDA-minister Hans Hillen heeft gezegd. ''De PVV is veel meer dan Geert Wilders. Als er morgen iets met mij zou gebeuren, geloof ik niet dat de partij in elkaar zou storten. Steeds meer mensen zullen het PVV-geluid laten horen. We gaan een nog grotere stempel op Nederland drukken."

Volgende stap

Wilders zelf is klaar voor een volgende stap, bij volgende verkiezingen. ''Het zou zomaar kunnen dat bij een volgende periode de PVV de grootste wordt en ik premier zal worden. Ik weet in ieder geval één ding zeker: dat we Nederland nog meer gaan veroveren dan we tot nu toe hebben gedaan."